2012. május 28., hétfő

26 hetesen

új kifejezés született: Johanna-barát. Johanna-barát lehet egy ösvény, egy tó, egy tengerpart, egy vacsora, egy sziklapárkány, de még egy hotel szoba is. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi mindenre kell figyelni, ha az embernek pocakja van, bár hálisten, most sincs sok dolgom, Johanna apukája folyamatosan és minden részletre kiterjedően szemrevételezi a helyszíneket.

Így fordultunk már vissza gyalogútról a túra vége előtt kevesebb, mint 1 km-el, mert az utolsó szakasz nem kapta meg a Johanna-barát minősítést.

Mint felelősségteljes tok, üldögéltem patakparton 30 percet, míg Krisztián elsétált megnézni a kilátást, amiért jöttünk, mert az ösvény a patakon vezetett át, de pallók, híd, stb nélkül, a vízállás és a csúszós kövek igen méretes távolsága a patak sebességével pedig szintén nem mínősített kirándulóhellyé tették az egyébként igen nyugdíjas erdőcskét.

Egyetlen árva kis falatka sem kapott minősítést az apuka által rendelt kedvenc tésztámból, amit nyers tojássárgájával készítenek, miután a tojássárgáját is kihozták, így véletlenül sem tudtam megmagyarázni, hogy étteremben biztos csalnak valamit és tojásporral machinálnak.

Bár csak egy éjszakát maradtunk, így következmények nélkül, de szintén nem kapott plecsnit az a hotelszoba, ahol nem fértem el az ágy egyik oldalán, mert Johannát nem bírtam keresztülpréselni a fürdőszoba falán.

Külön érdekessége a dolognak, hogy a döntéseket egyetlen fentebb sorolt és nem sorolt esetben sem előzte meg bizottsági vita. A kétfős, életkorában, nemében és habitusában is eltérő összetételűnek mondható bizottság minden döntését egybehangzóan hozta meg.

Ez egyértelműen jelzi, hogy a bizottság fiatalabb résztvevőjén is elkezdtek megmutatkozni a felelősségteljes szülői vonások. Persze még elő-elő fordul, hogy a döntést megelőzendő előreosonok egy-egy korábbi tapasztalatok alapján nem minősítettnek várt helyre, hogy az előtt nézhessek ki a sziklák széléről a tengerre, minthogy a bizottság észrevegye, hogy itt bizony megint sziklatengeren kelt át a védett egyed hordozója - de ez határozottan és a vártnál gyorsabb ütemben ritkul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése