2012. július 30., hétfő

Mission Impossible

Jo 143 pontos listája pár ezer ráfordított munkaóra, fórumozás, na meg pár száz kilométer elpöfögtetett benzin árán, de elkészülni látszik. A listának három kényes pontja volt, ezek - nekem legalábbis meglepetésre - de a következőek:

- hálóing
- szemeteskuka
- matrac

Ezek azok a dolgok kérem szépen, amiket egy baba születéséhez beszerezni a józan ész határain belül lehetetlen. 

Merthogy árulnak ám mindhármat, félreértés ne essék, de mivel például a hálóingnél te olyat keresel amin elől gombok vannak és amúgy 100% pamut, így rögvest kitalálni, hogy kismama vagy. Ha pedig kismama vagy, vegyél hálóinget 5000 HUF felett. Pont. Ugyanolyan irgalmatlan randa lesz, mint bármilyen pamut hálóing, ráadásul a kórház után valószínűleg ki fogod dobni a kukába. 3 ilyet vegyél egyébként, ezt írja az összes okosabbnál okosabb lista, ez így 15k HUF-nál kezdődik, határ a csillagos ég, bár az vigasztalhat, hogy még mindig rondábbak ezek mint amilyen drágák. Auchan, Tesco, Interspar, Aldi, Lidl és hasonlók csekkolva, ezek SEM árulnak olcsóbban pamut hálóinget, elől gombosat meg nyilván nem - igazuk is van, ki az az őrült egy frissen szültet leszámítva, aki önként gombos hálóingben tölti az éjszakáit.

Szemeteskuka kísértetiesen hasonló. Ezek a kukák direkt pelenka tárolására szolgálnak, friss családosok 95%-a szerint birtoklásuk elengedhetetlen feltétele a család boldogságának. Úgyhogy mi boldogtalan család leszünk, ez már fix, mert hogy 5000 (-tól 20k felettig!!) HUF-ot adjak egy két arasznyi fröccsöntött műanyag kukáért, azt még le bírnám nyelni talán. De hogy ez csak és kizárólag a saját belevaló zacskó utántöltőjével működjön, ami utántöltő 2000 HUF és típustól függően 120-180 darab pelenkát képes tárolni - na ezt nem. 10 pelust használ el egy szépen karbantartott gyermek egy nap, tehát 12-18 naponta elhasználhatsz egy 2000 HUFost. Legyen átlagban 15 nap, tehát a kisbaba pelustartó nylon felhasználásának éves díja 48 000 HUF. Bolondnak is megéri.

Amit viszont nem helyettesít sem a pizsama, sem a tescos kukászsák megcsomózva, az a matrac a kiságyba. Itt nincs apelláta, a babának valamin feküdnie kell, de min? Egy kiságy matrac 2500 HUF-tól 80.000HUF-ig mozog, de ez a kisebbik baj. 10 000 HUF alatt is tudniillik két fajtát lehet kapni, szivacsot vagy kókuszt. Mindkét párt képviselői elvakultan állítják, hogy CSAK az a fajta matrac használható, különben!

Ha szivacsmatracot választasz készülj rá, hogy:
- a babának beteg lesz a gerince
- a később gerincbeteg babád ráadásul nem fog jól aludni
- nyugtalanul alvó, gerincbeteg babád még bele is fog pisilni, a matrac beissza, dobhatod a kukába
- a nyugtalanul alvó, gerincbeteg, pisis babád még rá is fog izzadni a kis matracára, mert a szivacsmatrac nem jó légáteresztő
- és mindezek csak akkor történnek ha NAGYON szerencsés vagy, hiszen minden normális ember tudja, hogy babának nem veszünk szivacsmatracot, hiszen ha hason alszik és amúgy is depressziós a fentiek miatt, hát a kis pisis izzadt gerincbetegünk bizony bele fogja fúrni a fejecskéjét a szivacsba, ami benyomódik, és így a baba megfullad.

Ha ilyesmit nem akarsz, vegyél kókuszmatracot! A fenti hátrányokkal együtt élni tudó tábor szerint viszont ekkor szoktasd magad a gondolathoz, hogy
- a kókusz nagyon jó légáteresztő, aminek eredményeképpen fázni fog a babád
- a kókuszmatracot a légzésfigyelők 99%-a nem tolerálja, ezért folyton ébren leszel a téves riasztások miatt
- a kókusz nem issza be a pisit, de ha marad rajta egy csepp BÁRMI, akkor bepenészedik az egész és dobhatod a kukába
- ha nem akarod kidobni a kukába, tehetsz alá gumilepedőt, amivel kinyírod a légáteresztő képességét, tehát olyan lesz mint egy szivacsmatrac, CSAK
- a kókusz kemény mint a rossz nyavalya, ergó a baba feje benyomja a matracot, amit így nonstop forgatgathatsz, ha már mind a négy oldalán gödör van, mehet a kukába. Ha addig nem dobtad ki a penész miatt persze.
- a kókusz kemény mint a rossz nyavalya, ami remek a gerincnek és még remekebb a baba kis fejének, ami még formálódik ugye az első pár hónapban, ergó négyszáz rémtörténetet találhatsz kókuszellenes szülőktől ami arról szól, hogyan lett a kis kerekfejű babájukból laposfejű baba. Egyenes gerinc, egyenes fej.

4 megjegyzés:

  1. haloing megoldva!! Auchan: atlapolt mellreszu pamut strandruha neven fut kerem szepen a szoptatos haloing, nagyon csinos, majdnem annyira mint a standard elolgombosak csak nincs rajta zsiraf meg elefant meg hasonlo borzalmak, a szine is megfeleloen randa, 100% pamut es mivel NEM kismamaknak keszult, igy 1500 HUF. HAH!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Kuka: komolyan gondolod, hogy kukát raksz ugyanabba a szobába, mint ahol a gyerek van? A pelust szépen összecsomagolod a rajta levő ragacsos fülekkel, és kidobod a kukába.
    Bár felelős, környezettudatos szülő textilpelenkát használ! :P

    Matrac: rakd a kölyköt egy deszkára, abba nem nyomódik be a feje, nem fog fázni, olcsó, ha penészes lesikálod. Aki túl spártainak gondolja, mond neki, hogy le van gyalulva a deszka, mit aggódik?
    Egyébként normális gyerek bölcsőben alszik, amivel elég jól lehet szimulálni a ringató mozgást, így nem lesz hasfájós, és jól fog aludni :D

    VálaszTörlés
  3. Szerintem a kinti nagy kuka, és a konyhai kuka, naponta 3-szor cserélve megteszi. Mi ajándékba kaptunk a légzésfigyelővel ilyen "peluskukát", de az is büdös, így közel sem tárol 120 pelust. Jah és bele lehet erőszakolni a standard szemeteszsákot, sima zacsit-stb, ugyanúgy működik (tanulság: a gyerek megtanít leleményesnek lenni) Kölünben meg nem sokkal azután, hogy a gyerek elkezdett rendes kaját enni, felkerült a padlásra, és minden pelus külön zacsiban került azonnal a kinti nagy kukába...hogy miért azt találd ki:)

    Az uram anno azt mondta a matracra, hogy számos generáció nőtt fel szivacson, a mi gyermekünk is kifogja bírni: a fejformája szép, nem volt pisis, nem fulladt meg, remekül aludt, és amúgy nem depressziós, és a pénzünk is megmaradt:)

    VálaszTörlés
  4. Papó, látsz te itt valahol felelős, környezettudatos szülőt?:) egyébként ha az lennék, tuti nem vennék bölcsőt, mert hat perc alatt kinövi aztán mehet a kukába. persze ha igazi fa, akkor kit zavar igaz-e..:)

    Andi, tudok azonosulni az urad álláspontjával, hálisten a háziorvosom is, aki miután megtapogatta a kókuszmatracot, azt mondta az ő kislánya ilyenen bizony nem fog aludni mert túl kemény szegénykének, úgyhogy marad a szivacs szerintem:)

    VálaszTörlés