2012. július 31., kedd

Szétvált hasizmok - fyi

Csak egy rövidke infó, hátha bárkinek segítségére szolgál majd, ha a saját testével birkózik a terhessége folyamán. Említettem ugye, hogy született hasfal-gyengeséggel vagyok megáldva, elég látványos köldöksérvvel most már mindehhez, legjobbakkal is megesik. Ami az izgalmas része a dolognak, hogy exkollégám hálisten nem itthon dolgozó gyógytornász felesége levelének a hatására utánaolvastam, mit lehet ezzel tenni. Részletek laikusnak több mint uncsiak, a lényeg az, hogy létezik erre gyógytorna, azt kell szépen csinálni és mellette minimálisra fogyasztani magadon a zsírt és akkor van esélyed rá, hogy emberek közé menjél pár év után, ha a gyakorlatok használnak. Ezt írja minden fórum, cikk, orvosi kérdezz-felelek, whatever - HA angolul vagy németül olvasol utána.

Ami viszont ezt a bejegyzést indokolttá teszi, hogy hazánk orvosainak véleménye szerint (na nyilván nem az összes, mielőtt minden orvos-olvasóm kiborul, csak a 99%-a, utána lehet olvasni) ezzel a típusú hassal megáldott nőkkel nem igazán van mit kezdeni szülés után. Mármint tisztán orvosi értelemben:). Ha túl vagy az utolsó gyereken, akkor befekszel a plasztikai sebész keze alá és majd ő szépen összehegeszt, maga a szétválás nem gyógyítható. Ezt annyira hiszik és vallják, hogy a műtétet támogatja a TB! Na itt egész pozitívan csalódtam volna az egészségügyi rendszerünkben, de persze örömöm egyelőre korainak mondható.

A TB abban az esetben támogatja a műtétet, ha a terhesség folyamán elért legmagasabb testtömeg-indexed meghaladja a 35-öt. Azoknak a harminc év feletti olvasóknak, akik a BMI-generációt megelőzendő volt szerencséjük felnőni: fogod a testsúlyod kg-ban és elosztod a méterben számított magasságod négyzetével (Sári, neked megcsinálom, ha kéred:) ). Nyilván a mutató semmit nem mutat az izom-zsír arányról meg arról sem, vékony vagy vastag csontozatú vagy, de nagy átlagban azért mutatja mennyivel vagy kerekebb a kelleténél. Életkortól is függően, de mondjuk 18 és 25 közötti végeredmény számít normálisnak. Nyilván nem terhesként, hanem default. Nekem terhesség előtt ez az érték 20.3 volt, mostani testsúlyommal pedig 23.9.

Ahhoz kérem szépen, hogy a TB kifizesse azt a műtétet, amely a magyar orvosok hivatalos álláspontja szerint az egyetlen megoldás arra, hogy valaha is eltűnjön a két hasizom között elől lógó terhesség utáni pocakmaradvány, el kell érnem a 87 kg-ot, majd vissza kell fogynom valamennyit és azt tartanom kell egy évig, ennyi. Ha szimplán szétválik a hasad, akkor a támogatást nem érdemled meg, meg is kell hízzál!

opció1 van még szűk négy hetem hogy hízzak 28 kg-ot
opció2 a következő Jonathánnál sokkal tudatosabban állok a kérdéshez és kemény munkával, de elérem azt az összesen mindössze 37kg-os súlygyarapodást, ami majd lehetővé teszi, hogy mindenféle más népek szerint összehordott kamu gyógytornák helyett szépen elmehessek az SZTK-ba és a pár millió forintnyi befizetett TB-mből kiperkáljanak nekem egy műtétet.

Az a legizgibb a terhességben, hogy annyit jársz orvosokhoz, hogy mindig azt hiszed, MOST vesztetted el a naivitásod utolsó morzsáját, de neeeem... Mindig van új a nap alatt.


ui: fórumozás kapcsán találtam egy hölgyet, akinek császármetszés közben véletlenül kimetszettek egy tízforintos nagyságú bőrt a FEJÉBŐL, ahol azóta nem nő haja. Tudtam, hogy rossz vagyok biológiából, de most már kezdem feladni tényleg...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése