2012. február 28., kedd

Babaújság

A tegnapi tescos nagybevásárlás folyamán a szokásos fürdőszobai kiegészítő, spéci testápoló, körömlakk, stb helyett megleptem magam egy Kismama-magazin-nal. Már múlt héten láttam egyet Matyeknál, amit ki is készítettem magamnak, hogy ellopom, de sajnos nála felejtettem, úgyhogy a figyelmeztetések ellenére ("meglepően pocsék, szólok" dr. Józsa Sarolta Réka) vettem magamnak egy sajátot és még aznap este átolvastam.

A magazin kb. 20 perces szórakozást nyújtott, a szórakozás színvonala egy átlagos M1-es híradóhoz volt mérhető, előbbinél a babakellék-reklámok, utóbbinál pedig a bemondó nyakkendőválasztása jelentette az egyetlen igazán lélekemelő pillanatot.

Pár cikk maradt meg a fejemben, bár őszintén szólva talán egyet sem tudtam teljesen végigolvasni, annyira unalmasak voltak, de lássunk pár érdekességet.

1. Hogyan legyél terhes túlsúllyal?

ne legyél, írja a cikk, először fogyjál le, utána essél teherbe, mert különben a babádnak meg neked is cukrod lesz, magas vérnyomásod, fájni fog a derekad, a hátad. A cikk két oldalon keresztül tárgyalja, hogy miért CSAK az ideális testsúlyról szabad teherbe esni. Egyetlen apró hátülütő fogalmazódott meg bennem, vajon van olyan nő a földkerekségen, aki úgy vesz Kismama című magazint, hogy MÉG NEM ESETT TEHERBE?

2. Altatás két gyerekkel

a cikk írója saját tapasztalatait írja le, szintén oldalakon keresztül ecseteli, hogy hogyan NEM SIKERÜLT ELALTATNI A KÉT GYEREKET. Nagyon hasznos olvasmány, különösen szimpatikus az a rész, ahol azt meséli, hogy hogyan sétáltak férjével minden áldott éjszaka, órákon keresztül, egy-egy babával a kezükben, míg a kölkök el nem aludtak, majd ébredtek fel megint és kezdhették újra az egészet. A végén maga a szerző is belátja, hogy lehet, jobb lett volna hagyni őket kicsit sírni, de ők ezt már elrontották.

3. Hasznos vásárolnivalók - ezt a Brendon promotálta egyébként

Pelenkára szerelhető légzésfigyelő: 
rászereled a baba gatyójára, majd ha a baba nem vesz levegőt, akkor megrezegteti (nem akarom tudni mivel!!), ha ez sem segít, akkor éktelen sípolásba kezd. Szívbeteg babák hátrányban.

Alvást elősegítő Medve: 
egy aranyos plüssmaci, amit betehetsz a babád mellé, a maci megőrzi és továbbadja a szülők szagát (!), valamint dudorászásba kezd, ha megmozdul mellette a baba. Nem tudom a maci milyen gyakran frissíti a memóriáját, mindenesetre nem árthat jószagúan megvásárolni, nehogy egy életre a büdös szülő mintájával próbálja nyugtatni a gyermeket. Hálisten a Mama hangját nem jegyzi meg, saját Maci-hangon dudorászik.

Megfordulást gátló habszivacs:
a baba mellé kell pakolni, így a baba nem bír megfordulni. Gondolom nem árt ilyenből négyet venni, akkor a babát fixálhatjuk, elkerülve ezzel a teljesen felesleges mozgást.

Gyanítom, a megfelelő megoldás, ha a babát körbebástyázzuk megfordulást gátló habszivaccsal, két oldalára rakunk egy-egy Medvét (egyet a Mama szagával, egyet a Papa szagával), majd a babára szerelünk egy rázót és már mehetünk is moziba. Előtte azért etessük meg, éhen ne haljon, de így mozogni nem fog tudni az hót sicher, kipurcanni sem, hiszen ha nem vesz levegőt, ráz, majd sípol a kütyü, a sípolásra pedig elkezdenek dudorászni a Medvék, és a pöttöm már alszik is.

Azt hiszem több ilyen újságot nem veszek.

ui: a lapban volt még egy divatmelléklet is, nagyon csini bandázsokkal és ruhákkal, mindnek ott volt az ára, de az nem, hogy hol lehet kapni. A kismamák gondolom ráérnek és majd megkeresik, nem olyan sok kismama-bolt lehet tízmilliós hazánkban.

3 megjegyzés:

  1. A Fitt Mamát vedd meg, abban legalább vannak tornák, meg receptek.

    A Kismama majd akkor jön jól, amikor Te mászkálsz fel-alá a gyerekkel, és így bizonyítod magadnak, hogy nem csak Te szúrtad el:)

    VálaszTörlés
  2. a post vege fele mar konkretan vinnyogtam a visszafojtott rohogestol
    ez nyilvan feltunt a mellettem ulo fonoknomnek is
    ugyhogy le kellett forditanom legalabb a pelenkas gyerekorzot es a mama szagu macit
    aztan kiderult ezek itt altalanosan hasznaltak
    :)

    VálaszTörlés
  3. hat gratulalok nekik..:))))

    hazaerve megneztem es a magazin cime Anyak Lapja, rosszul emlekeztem, vegul nem a Kismama magazint vettem meg, de asszem mindegy:)

    VálaszTörlés