2012. június 11., hétfő

28 hetesen

megint eljutottunk a dokihoz, aki megállapította, hogy Johanna 1,4 kg. A szép kövér baba mellett eddig még 5,6 kg-t sikerült felszedni, úgyhogy összesen most 57 kg vagyok, ez szerintem normális, a bertengo.com szerint 0,5 kg-val a minimálisan ajánlott súlygyarapodás alatt van. A bertengo véleményéhez csatlakozik a doki is, aki az ultrahang után amikor öltöztettem vissza Jo-t rám nézett, majd közölte, hogy "Lehet ám enni rendesen. Ha ez kérdés lett volna. Édességet is." Mintha eddig nem azt csináltam volna, bár édességet továbbra sem kívánom, Jo az összes mizériáját levetkőzte, nem nassol, nem fúj fel, nem égeti a gyomrom, egyáltalán észre sem lehetne venni, HA nem ütközne bele folyvást mindenbe.

Porszívózni vele például körülbelül kétszer annyi idő mint egyébként és tuti tele leszek lila foltokkal is, mert ahogy húzogatom a csövet folyton beleakadok. Ráadásul nekünk központi porszívónk van (irigy ÓÓÓ a tömegből), ami azért jobb, mint a sima, mert könnyebb vele dolgozni, hiszen csak a csövet kell kivinned. Képzeld el 7 kg elől hordott súlyfelesleggel milyen kényelmes csak egy 5 méteres csövet meg egy porszívó-rudat-fejet cipelned egy lépcsőn, amin nincs korlát. Persze a korlát hiányáról nem a porszívó tehet ezt aláírom, ezzel együtt is majd egy óra volt mire hihetetlen lihegés közepette végeztünk Jo-val.

A takarításon túl dolgozni sem szeret igazán, lehet azért, mert ott is hozzá-hozzácsapdosom valamihez. Az ebédlőben például mindig oldalra fordulok, hogy ki tudjak slisszanni két nálam is lelkesebb munkavállaló között, elérve ezzel azt, hogy majdhogynem Johanna lába is zöldbabfőzelékes lesz nemhogy én, ahogy próbálom letarolni a békésen étkező munkatársakat. A hűtőben is lassan polckép-változtatást fogok kérvényezni, mert a szénsavmentes vizek legalul vannak, amiket békává kuporodva is alig érünk el, ráadásul a karom sem lett hosszabb a babavárás alatt, úgyhogy Joval együtt kell bebújjak a hűtőbe, hogy megkaparinthassam a kívánt palackokat. Vagy átszokom a teára, ami értelemszerűen szemmagasságban van, mert azt nem issza senki

Tokjának méretét leszámítva egyébként a hölgyre igazán semmi panasz az összes új leletem, cukorterhelés, vérkép, stb is legnagyobb rendben van, a baba az ultrahang szerint is remekül érzi magát, gyakorlatilag egész nap megállás nélkül rugdalózik teszi mindezt reggel hattól éjfélig, úgyhogy egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy esély legyen egy nem pörgős csecsemőre. A rugdalózása egyébként nagyon aranyos, múltkor egy meetingen akkorát rúgott, hogy a szemben ülő is összerezzent, ahogy a pocakom balra rándult egy tizenkét centiset, nem volt nehéz kiszúrni. Ha tudna beszélni, szerintem ki is hallatszana.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése