2012. június 20., szerda

A statisztikák 44,5%-át helyben találják ki.


Mondja a jó öreg falfirka és mennyire igaza van. De ami most következik, nem kitaláció kérem szépen, hanem egy gyakorlatlan blogger felfedezése. Történt ugyanis, hogy hat hónap masszív blogolás után úgy döntöttem, megnézem az anekdotázáson kívül még mit lehet csinálni egy ilyen bloggal. Lehet betűtípust cserélni, meg hátteret, átrendezni az egészet, de tekintve hogy minden jóérzésű ember infarktust kap akkor is, ha a csokiöntetet az alapvető élelmiszerektől az orv tescosok átpakolják a nemzetközi konyhához, hát ezt inkább mellőzöm.

Találtam viszont egy érdekeset, Johanna népszerűségét tudniillik statisztika rögzíti! Lássuk tehát a legfontosabb információkat. A blogot eddig 6262 alkalommal nyitották meg. Feltételezhetjük, hogy aki megnyitja a blogot, az rögtön beleszeret és mint ilyen felregisztrál a rendszeres olvasók listájára, tehát összes olvasónk rendszeres. Mivel Jo történetének 10 rendszeres olvasója van, így 1 rendszeres olvasó 626,2 alkalommal látogatta meg az oldalt. Ha feltételezésünk helytálló (ugyan miért is ne lenne az, hiszen statisztikával foglalkozunk éppen, tehát semmilyen körülmények között sem törekedhetünk az adatok bármilyen irányú elferdítésére), a rendszeres olvasó havonta így átlagosan 104,4-szer, azaz naponta 3,48 alkalommal nyitja meg az oldalt. Rendszeres olvasónk tehát vagy elképesztően lelkesen várja a frissítést, vagy elképesztően ráér vagy elképesztően feledékeny, ezért nyitogatja újra és újra a bejegyzéseket, téve ezt napi három-négy alkalommal. Mivel tíz olvasónk viselkedési ismérvei a látogatási szokások azonosságán alapulva egymáshoz jelentős hasonlatosságot mutatnak, hívjuk őket ezentúl az Olvasónak.

Továbbiakban megállapíthatjuk azt a tényt is, hogy Olvasónk igen világlátott ember. Bár az esetek többségében, azaz 81,6%-ban Magyarországról nyitja meg blogunkat, ezen túl jelentősnek mondható időt töltött csökkenési sorrendben az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Németországban, az Orosz Föderáció területén, Izraelben, Ausztriában, Kenyában, Franciaországban, de idejének majd 2%-át nem általlott még Bulgáriában is eltölteni.

Olvasónk kedvenc bejegyzése a "Te nyugodt típus vagy?", amit 91-szer nyitott meg, második helyen a "Hogyan legyél jó kismama?" című bejegyzés áll egyelőre, Olvasónk 75 alkalommal ismételte át újra és újra a helyes kismama-lét alaptéziseit. Dobogós helyen viszont meglepő módon a "27 hetesen" áll, ami érdekességét tekintve messze a többitől elmaradva azt a tényt feltételezi, hogy a rólunk feltöltött remek fotónak köszönheti a népszerűségét. Ezúttal is köszönjük az Olvasó elismerő hümmögését.

Világlátott Olvasónk magas informatikai érdeklődését mutatja, hogy a 6262 olvasás bár 78%-át Windowsból, de 12%-át iPhone-ról és 3%-át Androidról* hajtotta végre, sőt 1%-ban még a Linux is felbukkant az operációs rendszerek statisztikája között. Olvasónk tehát nem rendelkezik azokkal a masszív ellenérzésekkel a technika vívmányaival szemben, mint e sorok szerzője - akinek egyik legmegkapóbb emléke példának okán a Linux kapcsán az a hibaüzenet volt, ami egyetlen csak és kizárólag leokézható kis képernyőt tartalmazott a következő felirattal: "WARNING! Bad things will happen soon!"

Utoljára de nem utolsósorban az okos blogkövető statisztikánk még azt is meg tudja mondani, mik azok a szavak, amelyek alapján Jo blogjára akad rendkívül feledékeny Olvasónk, aki 168-szor ütötte be a google-be a megfelelőnek ítélt keresőszavakat, amik között a "9 months", a "Józsa" és a hasonló szavak mellett a "kiskacsa tartas" is felbukkant, háromszor!


Remélem nincs ok aggodalomra és Olvasónk - akinek Johannástul köszönjük fentebb vázolt kontinenseken átívelő töretlen lelkesedését - nem hozzánk hasonló tartásproblémákkal küzd, mindösszesen csak ezeket a szavakat ítélte a leglogikusabbnak a google motor beindításához.



*Android-nak hívják azt a kis zöld emberkét, ami Peti unokaöcsém fekete bögréjén ül.

2 megjegyzés:

  1. ez is érdekes új blog feature, a cinikus beszólások hátterét magától fehérre színezi?:)

    VálaszTörlés
  2. te is nagyon ráérsz amint látom :)

    azért kíváncsi lennék az egyesül királyságra :) kár hogy nincs skócia megkülönböztetve. és amúgy igenis nagyon ráértem régebben és vártam a frissítéseket
    naésakkormivan

    VálaszTörlés