2012. június 11., hétfő

Babaszoba

Most, hogy még 14 munkanap elteltével beállok a tesók Sári által nyitott sorba, az áldásos és tétlen hétköznapok jól megérdemelt élvezői közé, ideje nekifogni a Mi Kell Még a Kislányomnak listának.

Amíg a kis tökmag megszületik, jópár dologra szüksége lesz, először is kell neki:

1 szoba

Ez a legnagyobb és legfontosabb projekt, tekintve hogy ruhája van, a két unokatesótól meg minden egyebet el tudok kunyerálni, amit majd elfelejtek. Szóval a következők laknak eddig Johanna szobájában:

  • 3 karton doboz cipő
  • 3 karton doboz téli- és őszikabát. Ezek a kabátok szépek és szükségesek, van köztük három kabát, ami az enyém, a többi az uramé. Szeptemberben költöztünk, azóta úgy tűnik nem volt tél, mert a 3 doboz bontatlan, azokat a kabátokat, amiket hordunk, másik dobozban tartottuk.
  • 3 karton doboz nászajándék (FRAGILE!)
  • 1 70 darabos rózsaszín orchideával díszített lengyel porcelán étkészlet
  • 3 karton doboz ágynemű
  • 1 nyomtató, ami soha nem volt még bekapcsolva, de még csak öt éves.
  • 1 lapscanner, ami soha nem volt még bekapcsolva, de még csak öt éves.
  • 1 számítógéphez való hangfalkészlet, ami soha nem volt még bekapcsolva, de még csak öt éves.
  • 5 karton doboz irat, köztük kézzel írt jegyzetek arról a német közgazdaságtudományi egyetemről, amit Krisztián kezdett még levelezőn 1964-ben, csak még nem fejezett be.
  • 10-12 fali kép vagy képkeret. Eddig 3 kép van fenn a lakásban, meg 1 óra, többre nem sikerült még rávenni a karbantartót, mert az egyik kép felrakásakor dührohamot kapott egy négyzetcentiméter vakolat lehullása miatt. Úgyhogy ezek a képek valószínűleg soha nem lesznek felrakva.
  • 2 fregoli - tele tiszta ruhával
  • 1 karton doboz karácsonyi csomagolópapír és ajándékzacskó
  • 1 karton doboz "gyógyszer és előszoba egyéb" felirattal, ismeretlen tartalommal
  • 2 karton doboz "krisztián vackok" felirattal, ismeretlen tartalommal
  • szegélylécek - többféle
körülbelül ennyi. Hangulatos kis szoba már most is. A jó hír, hogy ki van festve (ha van is rajta pár fura folt, leginkább mintha ázna a kémény, de majd a másik oldalra rakjuk a kiságyat és akkor a baba nem fog bepenészedni), meg van szép parketta is. Mivel a ház új ugye, ezért van még pár ezer repedés is, de aggodalmaskodókat megnyugtatva annyi eszünk van, hogy ne fessünk újra mozgó házat, úgyhogy Johanna fehér falakat fog kapni foltostul, aztán majd egyszer újrafestjük az érettségije után. Mármint a szobát.

Csütörtökön a fenti társaságba beköltözik egy farkasrétről kiköltöző kanapé és egy szőnyeg. Előbbire ráteszem a dobozokat, utóbbival letakarom.

Bútort tegnap Krisztián már elkezdett nézni, akinek meghallva, hogy otthon takarítani kell, sürgősen el kellett rohannia az IKEA-ba, talált is egy megfelelőnek tűnő konyhabútort. Nyugi, Jo saját tűzhelyet még nem kap, csak a konyhabútor olcsóbb és jobb minőségű és majd a tempóját kreativitással pótló ezermester apuka összeszereli úgy, hogy szobabútornak tűnjön. Olcsó fehér kiságyat és hozzá való pelenkázó asztalt - amit bonyolultságát tekintve szerintem egy jobb ovis foglalkozáson három óvodás megépít hat perc alatt - lehet kapni fillérekért, a nappaliban meg akad két tüneményes kis zöld fotel, amit még Pécsről szereztünk és gyakorlatilag készen is vagyunk.

Ja nem, egy dolog még hiányzik, a dekoráció. Azt találtam ki még a nyaralás alatt, hogy Johanna falát egy "Anyád szerint" sorozat fogja díszíteni. Dupla képkeretek, baloldalt egy-egy fotó - kizárólag állatos, mert abban vagyok a legjobb -, jobboldalt meg ugyanarról az állatról általam készített rajz. A rajzocskákra rá fogok érni, hiszen lesz otthon 8 hetem, hogy befejezzem a lakást és felkészüljek Johanna fogadására, ráadásul igen gyorsan rajzolok. Kedvcsinálóképpen csatolok egyet, elnézést a rossz minőségért, ezt múltkor a Mikivel folytatott telefonbeszélgetésem során rajzoltam egy riport hátuljára, két állat is van rajta, a méretarány miatt még élethűbbek. Veszek majd zsírkrétát (azzal rajzoltam utoljára) és azzal fogom kidíszíteni a kis rajzokat, Johanna remélem majd ugyanolyan örömmel fogadja őket, ahogy én fogom készíteni :)








6 megjegyzés:

  1. két kérdes csak:
    - A nagyobbik "állat"-rajz mégis mit akar ábrázolni?
    - ezek a képkeret nem furva lesznek? :)

    VálaszTörlés
  2. egy bika teeeee!!!!

    a kepkeret jogos, de meg idoben szoltal, nagyon konnyu muanyagokat szerzek es felnyalom oket bluetech-el:)

    VálaszTörlés
  3. engem a kisebbik 4! làbu érdekelne...

    VálaszTörlés
  4. na igen. ott harom labnal megalltam gondolkodni, aztan rajottem hogy a labat mar nem tudom torolni, tehat inkabb rajzoltam ra meg egyet.

    egyebkent csibe.

    VálaszTörlés
  5. rajzolsz meg parat, bekuldod valahova, es keresettebb leszel mint a napirajz...

    "Napi talaloskerdes - mit rajzoltam?" alcimmel :)

    VálaszTörlés
  6. én is állatos képeket festette Barnabásnak :-)

    VálaszTörlés