2012. március 8., csütörtök

15 hetesen

minden ugyanolyan, mint 14 hetesen, még kevesebb fáradtsággal, úgyhogy Johanna helyett tárgyaljuk ki inkább Mikest, aki megszületett kedd este. Mivel baba, ezért lehet róla blogolni, mégha nem is az enyém - sajnos. Meg azért is, mert Janka orvosa ugyanaz volt, mint az enyém. Sőt, mivel a doki javasolta a szülésznőt, és nekem még nincs, ezért gyanítom, a szülésznője is ugyanaz lett volna, mint az enyém lesz. Illetve az enyém lett volna - és ez most nem vicces bejegyzés lesz.

Jankának 4 héttel a kiírt időpont előtt indultak meg a fájásai, a szülésznőt felhívva a hölgy azt javasolta, hogy üljön forró vizes fürdőbe, az majd segít. Beült, üldögélt, üldögélt, üldögélt, fájások múltak, nem múltak, nem is ez a lényeg. Délután bementek a dokinkhoz, aki megvizsgálta és közölte, hogy menjenek a Jánosba, ott van koraszülött intenzív, ő ott nem vezethet le szülést, úgyhogy részéről ennyi volt, jó szórakozást. Kuffancsék  bementek, a Jánosban mindenki tündér volt csak kicsit lecseszték őket (nyilván nem személyesen, hanem a dokijaikat), mert:

- a melegvizes fürdő segít, hogy kitáguljon a méhszáj, koraszülés esélyénél szigorúan tilos.
- a doki még csak be sem telefonált a kórházba, hogy küld valakit, aki éppen most szül.

A babát nem bírták megfogni magnéziummal sem, semmivel, úgyhogy Janka nagyon ügyesen és gyorsan megszülte, a pöttöm gyönyörű és jól van teljesen, makkegészséges. Az azonban szerintem egészen hihetetlen, hogy ilyen szinten analfabéta legyen egy szülésznő és kőbunkó egy orvos. Krisztián véleménye hasonló volt, fantasztikus örömhír, hogy az orvos legalább szakmailag nem hibázott, de azért annyi lehetett volna benne, hogy 1) bármikor korábban jelzi, hogy ha korábban szülne majd Janka esetleg, akkor nem a Tétényiben fog szülni, hanem a Jánosban, valamint nem nála hanem egy vadidegennél 2) húsz év praxis alatt felszed magának egy ismerős orvost a Jánosban, hogy legalább ilyenkor fel tudjon hívni valakit, hogy fogadják az érkezőket. De nyilván ez nem érdeke, hiszen onnantól, hogy tudja, hogy ő nem vezetheti le a szülést, tehát nem teheti el a maga százvalahányezer forintját, mit érdekli, hogy kinél és hogyan fog megszületni egy baba.

Úgyhogy az orvosokról alkotott - eddig sem éppen pozitív - előítéleteim egyelőre tökéletesen beigazolódtak, kénytelen vagyok tehát keresni egy másik mogorva orvost, hogy legalább ne úgy töltsem el a maradék 25 hetet, hogy tudom, a dokim empátia-készsége egy húscafat után úszó cápáéhoz hasonlatos. Szóval ha bárki ismer jó orvost-szülészt, akit szívesen ajánlana, várom szeretettel. Őszintén szólva a kórházt szívesen megtartanám, itt a Jánosban például anno már feküdtem egy hetet, három dologra emlékszem:

- volt egy vacsora, amire 1 szelet szeletelt kenyeret adtak 1 főtt tojással
- minden erőmet összeszedve egyik este elmentem a fürdőszobáig, ami nem túlzás, úszott a vérben. Jeleztem a nővérnek, aki mondta, hogy látta, reggel jönnek majd a takarítók, ne aggódjak. Folyosónként 1 fürdő van, gyerünk visszaosonni a kórterembe és jönni reggel.
- nyár volt, 30 fok, a kórház előtt pedig gázvezetéket cseréltek. Külön kérésünkre (8 ágyas kórterem, mind a nyolcan, együtt jeleztük, hogy nem bírjuk ezt így) sem voltak hajlandóak becsukni a tárva nyitva tartott összes óriási ablakot, amin dőlt be a gázszag. Azt mondták, ez az iszonyatos gázszag nem káros, a fejfájásra lehet fájdalomcsillapítót szedni (ha hozunk magunknak persze), de a kórteremben nem lehet melegebb, kell hogy járjon a levegő.

Úgyhogy magánál a Tétényinél szívesen maradnék és jelentem, most hogy Janka is túl van a nehezén, én vagyok a következő a családban, aki szülni fog, juhuuu:)) csak a dokicserét először le kell zavarni mihamarabb. Szerva itt, csere ott. :)

5 megjegyzés:

  1. hadd tegyem hozzá, hogy a tétényiben lidocain injekcióval varrják a gátsebet, a jánosban meg úgy tűnik anélkül. ha valami nem mindegy...

    VálaszTörlés
  2. na igen. a témában felmerül Orsika kórháza is, az Uzsoki, ahol viszont gátvédelem is van, a többivel ellentétben, ahol rutinból vágnak. már csak az kérdés, ez jó vagy rossz:)

    VálaszTörlés
  3. http://www.babaszoba.hu/articles/Gatmetszes?aid=20070904102345

    VálaszTörlés
  4. Sote I. Női? (Baross utca)
    Velem ott mindig rendesek voltak, a gátat is mindig védték..

    VálaszTörlés
  5. Z, vedtek a gatadat???:)))) orvost tudsz hozza esetleg?

    VálaszTörlés