2012. március 14., szerda

16 hetesen

fixen ébresztő nélkül kelek. Minden reggel 5:30 és 6:00 között felébredek, hogy pisilni kell, majd visszafekszem és már egyáltalán nem bírok tovább aludni. Ma reggel a túlsokataludtam-fejfájás is fellépett, amit a szokásos kávé persze elmulasztott.

Viszont mire kettőt pislantottam, azt vettem észre, hogy takarítok. Na, ez egyáltalán nem normális. A konyha rendrakásával és a gréti (a mosogatógép, anyuciékét is így hívják, úgyhogy így hívom a mienket is) elindításával - úgy, hogy még a felesleges cuccokat és a Pécsről frissen lopott:) műanyagdobozokat is kihordtam a kamrába - már több perce végeztem, mire megérkeztek a kukások. Igen, a kukások még itt falun is hajnalban dolgoznak, sőt minden normális ember idegbajt kap, ha meghallja a kukásautót, mert 1) kukát ki-behordani gáz és undorító, mert kukás lesz a kezed 2) a kukásautó büdös 3) a kukásautó mindig előtted oson, ha egyirányú utcában haladnál dolgozni - kivételesen egyszer hajnalban, mert időre be kell fejezz valamit.

Szóval most először életemben dolgomat végezetten, a reggeli joghurtomat kortyolgatva a pult mellett üldögélve volt időm megfigyelni a kukásautót, és elgondolkozni azon, vajon normális-e hétköznap hajnalban konyhát takarítani alvás helyett és normális-e bármilyen körülmények között utálat nélküli csendes békével figyelni egy kukásautót. És hogy vajon Johanna vagy Jonathán, mert annyira eszetlen néha, hogy még pasi is lehet, szóval hogy a kölyök ettől tényleg jól érzi magát? Láthatóan igen, különben nem ismételgetné minden áldott reggel.

Tehát hajnalban kelek, vagy legalábbis magamhoz képest hajnalban, minden nap reggelizem, majd minden nap tornázom, nem bosszant fel a takarítás, nem fáradok el semmilyen tevékenységtől és úgy ánblokk semmi bajom. Mindehhez hozzájön, hogy folyamatosan kapom a bókokat (: "jól mutatsz, dagi"), mindenki folyton kaját hoz nekem, ha káromkodnak utána elnézést kérnek és viszik a laptopomat a folyosón, hogy ne cipekedjek. Terhesnek lenni atom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése