2012. augusztus 5., vasárnap

Kórház vs Sziget

4 nap kórházi tartózkodás után, ha MOST kérdezné meg tőlem mondjuk Szilvi barátnőm (nem a védőnő!:)), hogy mit vigyen magával ha kórházba indul, azt mondanám neki: 

ugyanazt mint a Szigetre, csak kevesebb óvszert.

A higiéniai körülmények kísértetiesen hasonlóak. A WC-papírt, szappant, kéztörlőt, kézmosót, kézfertőtlenítő-szert itt penészgombákkal, rozsdákkal és pókokkal helyettesítik. Nem jöttem rá a használatukra, de négy nap után a legnagyobb elővigyázatosság mellett is biztos hagytak rajtam nyomot, szóval majd utólag meglátjuk mit kell velük csinálni.

A kajafelhozatal itt lényegesen rosszabb. Ha én olyan kismama lennék, akinek nincs pénze a büfére (ahol egy 1.5 literes víz 390HUF) és nem látogat senki - mert van ilyen is, akkor a négy nap alatt summa ezt fogyasztottam volna csütörtök estétől vasárnap estig:
csütörtök: 2 szerdai zsemle, 3g light vaj, 1 kefír
péntek: 2 csütörtöki zsemle, 1 tejföl, 1 fél szelet párolt sertéscomb porkrumplipürével, 2 csütörtöki zsemle, 1 light vaj, 1 szelet sajt
szombat: 2 pénteki zsemle, borsós húsleves hús nélkül, rakott krumpli-gyanús egytálétel kolbász nélkül, 2 zsemle, 1 paradicsom, 1 szelet sonka
vasárnap: 2 szombati zsemle, 1 méz, piros színű leves, 1/2 szelet rántott hús porkrumplipürével, almapüré?, 2 zsemle, 1 szelet felvágottszerűség

ez summa úgy 3200 kalória. A négy nap alatt egy átlag 36 hetes kismamának meg kellene ennie mondjuk 10000-t. De lehet többet is, ha nagy darab. Vagy ha túl pici a gyerek mondjuk, ami itt igaz 4 kismamából 3-ra. Az egyéb tápanyagtartalmat hagyjuk, a Hot-Dog-ot meg a Töki Pompost sem a vitamintartalmáért esszük, de legalább finomak!

A kiszolgálószemélyzet hasonló, sőt itt az sem segít a helyzeten, ha Te a többi szigetlakóval ellentétben nem kétnapos hulla kinézettel vagy megáldva. Egyenpólóban vannak, borravaló reményében kedvesek, buták, csinálni nem csinálnak semmit, de legalább ember legyen a talpán, aki életben marad, amíg odaérnek valahova. Ahogy a Közös Többszörös című nagy családi klasszikusban mondják: "Rosszul dolgozik, de azt legalább tetű lassan csinálja." Azt még nem próbáltam vizezik-e az Unicumot, holnap kérek egyet. Lázmérőjük nincs, hátha ez van helyette.

Pihenési körülmények ugyanolyanok, aludni lehet ha részeg vagy vagy nem aludtál négy napja. Ha hoztam volna polifoam-ot még a hátam sem fájna, ágyrács nincs, a matracok vékonyak és nem tett nekik jót a II. világháború sem. A III.-ban viszont jó szolgálatot tehetnek még, ha bekuporodsz a gödörbe a közepén, egész biztos elmennek a fejed felett a lövedékek. 

Koncertek nincsenek, de éjjel kiabálást lehet hallani az Üllői útról, úgyhogy szabadidős program reményében kár idejönni, éjszakai romantikus összebújásra tökéletesen alkalmas, a kutya nem fog megzavarni, éjjel nincs itt senki. Csak a társaság ha lehet még a Szigetnél is vegyesebb, úgyhogy sok jóra azért nem kell számítani.

5:3 a Szigetnek tehát, jobb a kaja és koncertek is vannak. Jövőre inkább oda viszem Johannát. 

1 megjegyzés:

  1. Amennyire rossz neked most, en annyira jol szorakozom az irasaidon.
    A szivem melyen tuti sajnallak egy kicsit. :)

    Sztm arra a kartyara, amire az ember a vercsoportjat meg az allergiait felirja, hogy baleset eseten tobb eselye legyen tulelni en csak ezt fogom felirni: "Csak magyar kozkorhazba ne vigyel!"

    VálaszTörlés